Nå er det faktisk en liten stund siden jeg skrev om dataspill og samfunnets ustoppelige vranglære om å skylde på dataspill hver gang det skjer noe forferdelig.

Forhåpentligvis er det fordi enkelte har tatt til fornuft og faktisk forstått at vi ikke kan skylde på dataspill gang på gang. Evt. at det ikke har vært noen grusomme hendelser i det siste?

Men, kortvarig glede. Nå har nemlig itavisen også hevet seg med i hylekoret! Jeg som trodde dette primært kom fra tabloid-avisene? Av alle, burde vel dere i ITavisen vite bedre??

Den forferdelige skolemassakeren i USA viser seg nå å være gjort av en som spilte “Call of Duty” – akkurat som visse gale nordmenn som befant seg på en øy gjorde.

Hvordan kan man skylde på Call of Duty i USA når landet har forbudt Kinderegg, men selger maskingevær på gatehjørnet?

Heldigvis, er det litt fornuft i artikkelen også – ITavisen lenker faktisk opp til flere mer saklige sider:

Vil ha mer forskning
Nå har den amerikanske senatoren Jay Rockefeller (demokrat fra West Virginia) fremmet et lovforslag som skal stimulere til ny forskning på området.
Rockefeller vil at Det amerikanske vitenskapsakademiet (National Academy of Sciences) skal undersøke en rekke forhold rundt voldsspill og ungdom.

Fagfolk uenige
Blant annet ønsker senatoren å vite om voldsspill får unge menn generelt til å bli mer voldelige, eller om det bare er slik at menn som fra før av har aggressive og sykelige tendenser blir verre av å spille.
Fagmiljøet har så langt vært uenige om det finnes en sammenheng mellom spill og ekte vold. Mens noen mener de har påvist at det ikke er sammenheng , mener andre at de kan påvise en slik sammenheng.

Til slutt til alle foreldre:

  • Ikke kjøp dataspill med 18-Ã¥rsgrense til deres 10 Ã¥r gamle barn.
  • Respekter aldersgrensen og ikke tro at dere vet hva disse spille inneholder, for det gjør dere ikke med mindre dere prøver dem selv. Det hjelper heller ikke at alle barna sier “jammen alle andre spiller jo det”.
  • Ta ansvar og respekter PEGI

    pegi.

Lenke: http://www.itavisen.no/908493/vil-granske-skytespill


morten.knudsen

Se "om meg"

0 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Avatar placeholder