I dag kan vi lese i Aftenpostens nettavis at debatter om spillavhengighet og vold ikke nødvendigvis er det eneste som debatteres når det kommer til dataspilling. Det er nå snakk om vårt kvinnesyn og hvordan de ulike kjønnene bidrar til dataspillene.

I tillegg kommer det nå frem følgende:

I USA ble dessuten den alvorlige ungdomsvolden redusert til en tredjedel i den perioden spillkulturen virkelig eksploderte i omfang (1996-2007). Det enorme fokuset på sammenhengen mellom dataspill og vold er med andre ord helt kokelikokos. Nesten det samme kan sies om dataspillavhengighet.

Jøss! Endelig noen som har våknet? Nå har ikke jeg blogget så mye om spillavhengighet før, så den biten lar jeg ligge enn så lenge.

At noen endelig har forstått at debatten rundt spillvold i hovedsak bunner i kunnskapsløshet, fordommer og følelsesladde utbrudd, pekes det nå på en ny ting: “forkvaklet kvinnesyn” og “machokultur”.

Jeg synes dette er et steg i riktig retning. N̴ blir ihvertfall ikke alle massemordere og psykopater bare man sl̴r p̴ en PC. Samtidig vil jeg minne om at aldersgrense ogs̴ bestemmes ut fra spr̴ket i spillet Рikke bare volden.

Sjekk aldersgrensen, og ikke kjøp dataspill til dine barn som ikke er gamle nok. Det stemmer ikke at “ALLE ANDRE SPILLER DET JO!”.  Det er vårt ansvar som voksne at mindreårige ikke spiller spill ment for voksne.

kilde: ap.no


morten.knudsen

Se "om meg"

0 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Avatar placeholder