Ja, et bittelite varksu – ikke noe stort brøl, men likevel verdt å lese / være klar over.

Det er ikke noe nytt at det renner over med sosiale medier om dagen. Hver eneste dag kommer det nye, samtidig som andre visner bort. Noen blir populære, andre ikke.

Felles for veldig mange av dem er at de kan spore hvor du er da disse appene eller programmene ofte blir brukt på smarttelefoner med innebygget GPS – noe nesten alle telefoner har i dag. I tillegg er det blitt veldig populært (ja, jeg er selv flittig bruker) å sjekke inn rundt omkring. Vi sjekker inn på hytta, på Statoil, på bakern, på trikken. på utesteder, på puber og veldig mange andre steder.

Alle disse innsjekkingene kan du velge å publisere til feks. facebook, twitter og myspace. Om du velger å være litt paranoid kan du si at du forteller hele verden hvor du til enhver tid befinner deg. Noen synes dette er litt skummelt – og det kan jeg skjønne når apper som “Girls around me” dukker opp på iTunes.

Denne appen utbytter de mest populære sosiale mediene og setter de sammen. Sagt med andre ord (som VG sier) – “De samler offentlig informasjon fra sosiale nettverkstjenester som Facebook og Foursquare, og serverer alt sammen via et Google-kart”.

Hvis du ikke ønsker å bli fanget opp av slike Apper er det et par enkle ting du må gjøre:

1. PÃ¥se at din Facebook ikke er offentlig (dvs. at ALLE kan se hva du skriver) Se info her.
2. La være å “sjekke inn” med apper som Foursquare, facebook m.fl. Be de som sjekker inn deg om å ikke gjøre det. OBS! All “tagging” av deg kan du selv fjerne selvom det er på andres profiler.

Værre er det ikke.

Masse hysteri rundt dette i media om dagen, men bruk hodet og vit hvordan du hindrer at slike ting skjer deg.

Apple har nå også fjernet “Girls around me” så da håper vi bare at Ola og Kari har lært litt av dette med online innsjekking.

Husk at innbruddstyver også har vært kjent for å sjekke sosiale medier – du forteller dem jo der at du ikke er hjemme!

Mer info: Cult of Mac | Cult of Mac 2 | VG

Meg på Foursquare – om du vil se hvordan det ser ut…


morten.knudsen

Se "om meg"

0 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Avatar placeholder