Vi har lenge visst at dagens ungdom sitter mye mer inne foran skjermen enn de gjorde pÃ¥ feks. 80-tallet. De løper saktere i dag (feks. “3000 meteren”)  enn de gjorde tidligere.

Tilbudet og tilgjengeligheten på dagens duppeditter og “TV-spill” er mye større – og ikke minst bedre. Med bedre menes at det stadig kommer flere sjangre som fanger opp interessen til de fleste.

Er det ren latskap, eller moro som holder oss inne foran skjermen? Er det ikke like mange tilbud “ute” lengre? Er det enkeltheten med å kontakte hverandre som gjør oss late? (sosiale medier, mobiler, duppeditter osv) – Når GIKK du sist til en kompis for å sjekke om han var hjemme?

NÃ¥r da forskning viser at en gjennomsnittlig 20-Ã¥ring er mindre i bevegelse enn en pÃ¥ 80, blir det litt skremmende. 

Som en, kremt, ungom som jeg er (hi hi) som sitter mye foran skjermen skjønner jeg godt at dette skremmer mange. Mine egne barn har som regel mest lyst til å sitte inne og spille, enn å komme seg ut med oss kjedelige foreldre.

Heldigvis trener alle i familien (med unntak av minstemann enn så lenge), og barna liker å være ute også.

Så moralen er vel som alltid – alt med måte og hold dere i form! Tren mer! La barna spille, men sett begrensninger på tiden.

Nå må jeg legge fra meg “skjermen” selv …. strålende søndag!


morten.knudsen

Se "om meg"

0 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Avatar placeholder