graderMed påskegodteriet langt oppi halsen, en skulder som begynner å bli litt vondt igjen, en knoke som er større enn to vanlige, og 40 snikende innpå begynner jeg og merke presset til neste gradering i mai. (målet med svart før 40 begynner å blir knapp…)

Nå er det bare å bite tennene sammen og lade opp til rødt belte med 2 striper.

World Tae Kwon Do Federation (WTF – som jeg trener) og Det Internasjonale Taekwon-Do Forbund (ITF) har forskjellige graderingssytemer.

Wikipedia:

  • Rødt
Symboliserer den glødende varmen fra solen som får planten til å vokse ytterligere. Fargen er ikke minst et symbol på fare, en beskjed til eleven om å trene selvkontroll og en advarsel til en motstander om å holde seg unna. Bruken av teknikk kan være farlig da eleven mangler innsikt om sine ferdigheter.
Kategorier: Taekwondo

morten.knudsen

Se "om meg"

0 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Avatar placeholder