Gold farming, som i utgangspunktet innebærer at MMORPG-spillere betaler andre for å tjene inn gull eller andre former for fordeler, slik at de slipper å gjøre det selv, blir nå forbudt i Kina.

Kina er det lander der flest livnærer seg som goldfarmere. Det anslås at 80-85% av verdens goldfarmere er basert der, og disse sitter gjerne foran PCer 10 til 12 timer om dagen og klikker i det uendelige. Flere hundre tusen mennesker antas å være ansatt.

En ny lov gjør det imidlertid ulovlig å veksle ekte penger i virtuelle penger, noe som effektivt bør sette en stopper for denne økonomien. Det skal fremdeles være tillatt å selge virtuelle objekter, som våpen eller rustninger, men ikke virtuelle penger altså.

kinde| http://arstechnica.com/tech-policy/news/2009/06/china-outlaws-use-of-virtual-currency-for-real-world-items.ars

Kategorier: MMO/Spill

morten.knudsen

Se "om meg"

0 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Avatar placeholder